In Nederland maar ook wereldwijd hebben we een groot probleem: kinderen met overgewicht. Als bestuur van Stichting 21st Century Skills zijn we ervan overtuigd dat een kind met betrekking tot voeding ondersteund dient te worden door de directe omgeving, zodat het op basis van opbouwend zelfvertrouwen kan groeien naar een gezond gewicht. Professionele psychische begeleiding van het kind met overgewicht en ondersteuning van de directe omgeving leidt tot een kwalitatief beter en gezonder leven.

 

In juni 2019 start stichting 21st Century Skills een landelijke cross mediale campagne ‘Verkikkerd op gezond!!!’ om obesitas tegen te gaan, met name bij kinderen, zowel online als offline waarbij we de focus leggen op positieve kennis-, houding- en gedragsverandering.

De basis van de offlinecampagne is liveoptredens en speurtochten in winkelcentra waardoor we de boodschap op een leuke en leerzame manier naar de doelgroep toebrengen.

Voor de onlinecampagne wordt een team van specialisten ingezet, dat de visie van voedingscentrum Lekker Pûh!!! als basis neemt voor alle communicatie. Deze campagne heeft als doel om ouders en kinderen te informeren en te bewegen tot het nemen van gezonde(re) keuzes. Ieder kind heeft recht op een gezond gewicht!

Projecten