In samenwerking met jongerenparticipatie specialist Alan Bredenhorst brengt Stichting 21st Century skills het boek ‘Professioneel Puberen’ uit: een inspiratiebundel met 25 onvergetelijke verhalen.

Jongeren, die op jonge leeftijd besloten actief deel te nemen aan de maatschappij, vertellen hun verhaal. Door hun maatschappelijke participatie ontdekten zij hun talenten en hun passies. Dit stimuleerde hun eigen kracht en zelfredzaamheid en dat bracht hen verder in het leven.

De jongeren die in deze inspiratiebundel centraal staan, namen verantwoordelijkheid voor hun eigen leven en voor hun omgeving. Wat deed hen daartoe besluiten? Wat was de eerste stap? En welke impulsen zette aan tot die gedragsverandering? Waarom hielden zijn het vol? Wanneer twijfelden ze?  En wat heeft deze actieve houding hen gebracht op latere leeftijd? Dit boek is voor iedere jongere die op zoek is naar zichzelf, elke vader en moeder die hun kind wil stimuleren zichzelf te ontdekken en voor iedere professional die jongeren wil aanzetten tot participatie. ‘Professioneel puberen’ haalt het maximale uit elke jongere!

Projecten